източник: dnews.bgВсе още никой не знае кои ще са кандидатите за

...
източник: dnews.bgВсе още никой не знае кои ще са кандидатите за
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, лидер на БСП - Варна: Нинова не спазва законите в собствената си партия

източник: dnews.bg

Все още никой не знае кои ще са претендентите за общински съветници на Българска социалистическа партия във Варна, съобщи в изявление за Дарик радио градският водач на социалистите Борислав Гуцанов.

На пленума на левицата, извършен в неделя, листата, избрана от градската конференция на Българска социалистическа партия, беше пренебрегната от Изпълнителното бюро на партията, като за лидер беше обявена проф. Анелия Клисарова, която е и номинацията на алените за кмет на Варна.

Вътрешнопартийната съпротива в Българска социалистическа партия събира подписи за привикване на изключително съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия. По думите на Гуцанов до нощес са били събрани 58 от нужните 63 подписа. Ако това се случи, то ще е казус в 130-годишната история на партията, разяснява Гуцанов.

Гуцанов чака решението на „ столетницата ” за пренареждане на листата с претенденти за общински съветници за Варна да бъде ревизирано и да бъде одобрена листата, гласувана на градската конференция на партията. Все още никой не знае каква ще бъде листата на социалистите за община Варна, означи Гуцанов.

Той заяви, че на градската конференция на варненските социалисти предходната седмица настояването за неговата промяна е било подкрепено единствено от 22 гласа. За неговото оставане са дали своят вот 122-ма души. Решението Гуцанов да води листата с претенденти за общински съветници във Варна е било взето със 140 гласа „ За ”, при 8 „ Въздържал се ” и 7 „ Против ”.

„ Българска социалистическа партия, за жалост, започваме да се трансформираме в един огледален облик на ГЕРБ в ляво. Една от аргументите за разминаванията сред мен и Корнелия Нинова е точно по тези плоскости. За мен една от аргументите,  заради която не можем да спечелим изборите, е, че хората към момента не ни припознават за алтернативата, защото част от нашите придвижвания наподобяват доста ГЕРБ ”, разяснява Гуцанов.

Той още веднъж съобщи, че единственият орган, който може да го смени като ръководител на локалната конструкция, е този, който го е избрал - градската конференция.

„ Българска социалистическа партия постоянно е била демократична партия и ние не инцидентно 130 години сме на сцената, тъй като съблюдаваме съществени демократични закони, тъй като имаме един правилник, който никой не си е разрешавал да нарушава ”, разяснява социалистът.

Според него не е било удачно да се вършат „ сходни придвижвания ” през юли, при изискване, че на евроизборите варненските социалисти са спечелили 19 000 гласа, с към 6000 по-малко от главния конкурент ГЕРБ, което за Варна „ е нищо ”, по думите на Гуцанов.

„ Не може да дойдеш тук и да обявиш едно решение, което няма никаква стойност. Не можеш да коментираш, че ти ще управляваш страната законно, а да не спазваш закона на личната си партия.

Разминаванията сред Гуцанов и Нинова почнали съществено да се виждат при номинирането на евролистите по-рано тази година, разкри варненецът.

„ Варна може да се окаже разковничето на това по какъв курс ще поеме след изборите Българска социалистическа партия ”,смята Борислав Гуцанов. Той съобщи, че застава зад номинацията на проф. Анелия Клисарова като кандидат-кмет на Българска социалистическа партия.

„ Най-важното е Българска социалистическа партия да има триумф на идните избори ”, заключи градският водач на БСП-Варна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР